Potentieel valse detectie / Potential false positive virus alarm

Problem description

Norman Antivirus meldt dat één van mijn bestanden is besmet geraakt met een virus. Echter vermoed ik dat het bestand geen virus is, en dat het onterecht als virus gedetecteerd is. Wat moet ik doen.

Solution

Het is niet te vermijden dat een Antivirus af en toe een onschuldig bestand detecteert als zijnde een virus. Dit noemen we een ‘false positive’.

De complexiteit van kwaadaardige software en de Antivirus programma’s, evenals het grote aantal malware dat elke dag wordt verwerkt heeft helaas zulke gevolgen. Alhoewel de leveranciers van Antivirus programma’s altijd hard werken om dit te voorkomen.

Zip het bestand dat u vermoedt wordt ten onrechte omschreven als kwaadaardig, en stuur het naar ons op via e-mail (helpdesk@norman.nl).

Voordat u een bestand, waarvan u vermoedt dat het een false positive betreft, indient moet u ervoor zorgen dat u uw antivirusprogramma met de nieuwste virusdetectie bestanden zijn bijgewerkt (laatste updates).

Date Published: 2012.12.17   Date Updated: 2012.12.17