Kuinka selvittää onko käytössäni 32-bittinen vai 64-bittinen käyttöjärjestelmä?

Problembeschreibung

Kuinka selvittää onko käytössäni 32-bittinen vai 64-bittinen käyttöjärjestelmä?

Problemlösung

Windows XP  tai Windows 2003 Server

1. 1. Klikkaa Start-kuvaketta, valitse Control panel, valitse Performance and Maintenance ja seuraavaksi System.
  2. 2. Valitessasi välilehden General, löydät seuraavat tiedot:

System: Microsoft Windows XP
Professional x64 Edition
Version 2003
Service Pack 3

• Jos toisella rivillä ei lue x64 edition, on käyttöjärjestelmäsi 32-bittinen.
  • Sisältö voi vaihdella riippuen käyttöjärjestelmästä sekä kielestä. Toisella rivillä voi lukea myös esimerkiksi Home edition, Professional edition jne. Tärkeintä on varmistaa, lukeeko toisella rivillä tekstiä x64 edition, jos ei lue, on käytössäsi 32-bittinen.

Windows Vista / Windows 2008 Server

1. 1. Klikkaa Start-kuvaketta, valitse Control Panel, valitse System and Maintenance ja seuraavaksi System.
  2. 2. Avautuvassa ikkunassa lukee seuraavanlaisesti:

Rating:
Processor:
Memory(RAM):
System type: 64-bit Operating System.

• Jos System type-kohdassa lukee 64-bit Operating system, käytössäsi on 64-bittinen käyttöjärjestelmä, jos siinä lukee 32-bit Operating System, käytössäsi on 32-bittinen käyttöjärjestelmä.

Windows 7

1. Klikkaa Start-kuvaketta
  2. Klikkaa hiiren oikealla kohdasta Computer, valitse Properties
  3. Välilehdellä System, System type lukee, onko käytössäsi 32-bittinen vai 64-bittinen käyttöjärjestelmä.

Veröffentlicht am:: 2012.12.17   Aktualisiert am: 2012.12.17