Hvordan finner jeg ut om operativsystemet mitt er 32-bit eller 64-bit.

Description du problème

Hvordan finner jeg ut om operativsystemet mitt er 32-bit eller 64-bit.

Solution du problème

Windows XP / Windows 2003 Server

1. Trykk på Start-knappen og velg Kontrollpanel, og velg så gruppen Ytelse og vedlikehold og deretter System.
  2. Under skillearket Generelt har du:

System: Microsoft Windows XP
Professional x64 Edition
Version 2003
Service Pack 3

• Hvis du ikke finner x64 Edition på andre linje så har du 32-bit.
  • Hva som står der kan variere litt fra operativsystem, Home edition eller Professional Edition, språk og Service Pack, det du skal se etter er om det står x64 Edition på andre linje eller ikke.

Windows Vista / Windows 2008 Server

1. Trykk på Start-knappen og velg Kontrollpanel, så velg gruppen System og vedlikehold og deretter System.
  2. Under System har du:

Klassifisering:
Prosessor:
Minne(RAM):
Systemtype: 32-biters operativsystem

• Hvis Systemtype er 32-biters operativsystem så har du 32-bit, hvis Systemtype er 64-biters operativsystem så har du 64-bit.

Windows 7

1. Klikk på Start-knappen.
  2. Høyreklikk på Datamaskin, velg Egenskaper
  3. Under System, Systemtype kan du se om du kjører 32-bit eller 64-bit operativsystem.

Date de publication:: 2012.12.17   Date de mise à jour: 2012.12.17