Hoe kan ik een veilige simulatie van het ‘downloaden en uitvoeren van een virus’ uitvoeren en bevestigen dat het Norman antivirusproduct presteert zoals verwacht?

Probleem omschrijving

Hoe kan ik een veilige simulatie van het ‘downloaden en uitvoeren van een virus’ uitvoeren, en bevestigen dat het Norman antivirus product presteert zoals verwacht?

Probleem oplossing

Er is een speciaal bestand dat EICAR heet. Dit is een bestand dat geen schadelijke inhoud heeft maar wel door alle Anti-virus bedrijven gedetecteerd wordt als het Eicar-virus (voor gevorderde gebruikers: dit is de enige ‘false positive’ die we expres in de definities houden.)
Downloaden en uitvoeren van Eicar is precies hetzelfde als het downloaden en uitvoeren van een virus, behalve dat er absoluut geen gevaar voor uw systeem is.
Als het Eicar bestand wordt onderschept / gedetecteerd, is de scanner actief en functioneel.
 

Voor meer informatie kunt u naar www.eicar.org

U kunt downloaden via: verschillende versies van het Eicar virus.

Note:
Bij het uitvoeren van deze test door middel van een externe sessie, zult u de popup over een gedetecteerd virus niet zien. In dat geval controleer of het Eicar bestand nog op de plek aanwezig is waar u het geplaatst heeft na het downloaden/draaien. Zo niet, dan is het bestand succesvol verwijderd door Norman.Datum gepubliceerd:: 2008.10.24   Datum geupdate: 2014.01.03