Potentieel valse detectie / Potential false positive virus alarm

Probleem omschrijving

Norman Antivirus meldt dat één van mijn bestanden is besmet geraakt met een virus. Echter vermoed ik dat het bestand geen virus is, en dat het onterecht als virus gedetecteerd is. Wat moet ik doen.

Probleem oplossing

Het is niet te vermijden dat een Antivirus af en toe een onschuldig bestand detecteert als zijnde een virus. Dit noemen we een ‘false positive’.

De complexiteit van kwaadaardige software en de Antivirus programma’s, evenals het grote aantal malware dat elke dag wordt verwerkt heeft helaas zulke gevolgen. Alhoewel de leveranciers van Antivirus programma’s altijd hard werken om dit te voorkomen.

Mocht u twijfels hebben over een detectie van Norman kunt u de volgende stappen ondernemen.

Controleer of Norman de laatste updates heeft gedownload. Vaak zijn false positives heel snel opgelost.

Klik op de link hieronder en upload het bestand als u vermoed dat u te maken heeft met een false positive.

Mogelijk false positive virus alarm

Datum gepubliceerd:: 2012.12.17   Datum geupdate: 2012.12.17